ZORDIX: TIDSPLAN FÖR SMALLAND LIGGER FAST TROTS FÖRSENAD DEMO

2021-09-23 14:19:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spelföretaget Zordix uppger att det planerade releasedatumet för spelet Smalland från Merge Games, ett bolag som Zordix förvärvade tidigare i år, inte ändras av besluten att senarelägga demon på Smallands och att "Early Access" till spelet skjuts till 2022.

Det uppger Zordix i ett pressmeddelande där bolaget förtydligar på onsdagskvällen lämnad information kring Smalland från Merge Games.

Tidigare tidsplan från Merge Games var att en demo för Smalland skulle släppas under oktober med efterföljande Early Access.

"Med anledning av en kraftigt ökad efterfrågan på spelet och en starkt växande community har man valt att skjuta upp release av demot då ambitionerna från såväl Zordix som Merge Games sida har vuxit", skriver Zordix.

Smalland, som är Merge Games första internutvecklade spel, har i dagsläget en så kallad wishlist om cirka 155.000 användare på Steam.

Zordix-aktien var ned 5 procent på torsdagseftermiddagen efter förtydligandet från bolaget. Tidigare under dagen har aktien överlag varit ned mer än så, även om kursutvecklingen har varit oregelbunden.Direkt-SE