Aktie Zaplox, som erbjuder lås- och incheckningslösningar, har tecknat avtal med två hotellkedjor. Beskedet får aktien att rusa i torsdagens handel. 

Under förmiddagen meddelande First North-listade Zaplox att bolaget tecknat ett avtal med hotellkedjan Nordic Choice Hotels för leverans av mobila nycklar. Innan utgången av tredje kvartalet 2023 kommer Zaploxs mobila nycklar att vara tillgängliga på ett 100-tal hotell med cirka 23 000 hotellrum, uppger bolaget i pressmeddelandet.

Utrullningen av mobila nycklar sker i tre etapper. Först ut är de 50-tal hotell som redan i dag använder mobila nycklar. Sedan introduceras tjänsten på ytterligare 50 hotell som har kompatibla hotellås och därefter rullas det stegvis ut på resterande hotell i kedjan.

Aktien rusade som mest runt 130 procent på beskedet, men föll sedan tillbaka och kursen stod omkring 30 procent högre strax efter klockan 11.00. 

Under eftermiddagen meddelade Zaplox om ett nytt avtal, denna gång med hotellkedjan Radisson Hotel Group. Hotellkedjan kommer att använda Zaplox SDK för att stegvis rulla ut mobil in- och utcheckning samt mobila nycklar till sina 624 hotell med totalt cirka 125 000 rum, enligt ett pressmeddelande. 

Ordervärdet kan i dagsläget inte preciseras med hänsyn till flertalet rörliga parametrar, såsom utrullningsplan, installationstakt och uppdatering av hårdvara, uppger Zaplox. Den gemensamma ambitionen är fortsatt att tjänsten ska vara tillgänglig på kedjans samtliga hotell, fortsätter bolaget. 

Vid 13.45-tiden på torsdagen rusar aktien omkring 40 procent.