Pandemin Sportkedjan XXL kallar tillbaka den resterande delen av personal i Norge och Finland som fortsatt är permitterade på grund av pandemin innan utgången av juni, framgår av ett pressmeddelande. Aktiekursen rusade på beskedet.

Sedan försäljningen normaliserats under april har XXL gradvis återkallat permitterade i Norge, skriver sportkedjan. De permitterade i Norge kommer återkallas till arbetet före 1 juni, och de i Finland före utgången av juni, skriver bolaget.

”Covid-19-situationen är extraordinär, men XXL har sett en positiv försäljningstrend sedan den första fasen av utbrottet i mitten av mars 2020, säger vd Pål Wibe i en kommentar.

Totalt permitterades 1.000 anställda i Norge och 450 i Finland.

I början av maj meddelade XXL att ledningen beslutat om att sätta i gång en process för att reducera mantalet på huvudkontoret i Norge med omkring 20 procent, samt att ytterligare processer dragits i gång i både Sverige och Finland.

XXL:s aktie var upp med 25 procent efter beskedet på tisdagen. Kursen har återhämtat sig rejält och rusat upp till kurser kring 16 norska kr från botten kring 3,50 norska kr från i mars.