Xintela och NorthX Biologics tecknar ramavtal för samarbete

2022-12-14 11:10:00

Xintela och NorthX Biologics tillkännager att de har tecknat ett samarbetsramavtal för att gemensamt accelerera utveckling av avancerade terapier (ATMP) genom att tillvarata bolagens kompletterande kompetens och resurser inom ATMP-utveckling och GMP-tillverkning. Projekt som ska initieras inom ramen för samarbetet inkluderar bland annat produkt- och processutveckling, kvalitetsstyrning och utökad expansionskapacitet för tillverkning av ATMPer.

”Det här är en mycket intressant möjlighet för oss. Xintela har utvecklat den unika stamcellsprodukten XSTEM, som nu är i klinisk utveckling, och har stark kompetens inom processutveckling och GMP-tillverkning av stamceller och andra ATMPer. Tillsammans med NorthX Biologics och deras tillverkningskapacitet kan vi ytterligare expandera och även bredda vår ATMP-verksamhet”, säger Evy Lundgren-Åkerlund, vd för Xintela.

”Detta samarbete är ytterligare ett steg i rätt riktning mot att bli en ledande leverantör av lösningar inom cell- och genterapiområdet, vilket adderar till den gedigna kompetens NorthX redan har fått från +30 år av avancerad biologisk GMP-tillverkning. Jag är glad över att arbeta med Xintela och ser fram emot vår relation framöver”, säger Helena Strigård, vd för NorthX Biologics.

MFN