WALLENSTAM: Hantverksbageri öppnar i Mölnlycke Fabriker

2023-03-28 08:10:00

- Vi ser väldigt mycket fram emot att öppna i Mölnlycke Fabriker och ta nästa steg i vår utveckling. Efter att ha tittat på flera lokaler hittade vi rätt i denna härliga miljö, bland fina gamla byggnader och nya bostäder. Den trivsamma cafédelen kommer att ha plats för större sällskap och genom stora fönsterpartier erbjuds insyn i själva hjärtat av verksamheten, bageriproduktionen, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
Utöver ett större bageri och ny butik kommer Stenugnsbageriet att servera frukostbuffé, enklare lunch och sin populära egenproducerade italienska glass. 
- Stenugnsbageriet blir ett härligt tillskott till den miljö som vi har skapat i Mölnlycke Fabriker. Ett område som har utvecklats från stängt fabriksområde till ett nytt levande område med nya bostäder, sporthallar, den nya arenan och fler fina verksamheter integrerat med de äldre fastigheterna, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg. 
En central del i verksamheten för Stenugnsbageriet är de noga utvalda råvarorna. 
- För oss är detaljerna viktiga, vi har stort fokus på hantverket och gör allt från grunden så långt det är möjligt. Jag hoppas och tror att vi kan locka nya kunder som vill köpa färskt bröd till frukost, hänga hos oss för en fika eller lunch och njuta till doften av nybakat, säger Fredrik.
Stenugnsbageriet kommer att ha sin entré från Bruksgatan i Mölnlycke Fabriker, ett trivsamt stråk med publikt och lättillgängligt läge för såväl närboende som besökare. Hit flyttar även Friskis & Svettis till nya lokaler under hösten. Wallenstam har hittills välkomnat hyresgäster till drygt 400 hem i området. Under april månad lämnas nycklarna ut till 128 nybyggda hyreslägenheter i Kvarteret Skogsvaktaren.
 

Cision