Evergrande Det skuldkrisande kinesiska fastighetskonglomeratet Evergrande Groups aktie handlades volatilt på torsdagen, efter rapporter om att bolaget nu för andra gången misslyckats med att gengälda långivare med kupongbetalning på utsatt tid.

Evergrandes kupongbetalning på 47,5 miljoner dollar har uteblivit, enligt Reuters, som intervjuat en obligationsinnehavare. I förra veckan uteblev en tidigare kupongbetalning till ett värde av 83,5 miljoner dollar på en annan obligation.

”Oavsett hur skulderna rekonstrueras så kommer Evergrandes aktieägare och investerare i dollardenominerade företagsobligationer få ta stora förluster”, skrev BCA Research i en uppdatering på torsdagen, enligt Reuters.

I oktober förfaller ytterligare kuponger till ett värde av 180 miljoner dollar och läget beskrivs som alltmer kritiskt för fastighetskonglomeratet, som sitter på 3-4 procent av det totala kinesiska fastighetsbeståndet.

Med skulder på motsvarande 305 miljarder dollar har det spekulerats om att Evergrandes situation ska kunna sprida sig genom det finansiella systemet och vålla finanskris, ett scenario som de flesta bedömare nu ändå bedömer har en låg risk då regeringen väntas vidta åtgärder för att absorbera chocken.

Myndigheter har hittills agerat för att förbereda statliga bolag och banker på en rekonstruktion av Evergrande, som förmodligen blir den största i Kinas historia. Centralbanken PBOC har också försäkrat att hem- och fastighetsägare med depositioner hos Evergrande ska skyddas.

Evergrandes aktie öppnade 5 procent upp på Hongkongbörsen under natten, men på morgonen hade kursen dippat ner till som mest -7 procent för att därefter återhämta upp till -4 procent.