Aktie (Uppdaterad) Norska XXL:s aktie kollapsar på Oslobörsen efter gårdagens vinstvarning och vd-avgång. Aktien föll 40 procent i öppningshandeln.

”Vi måste be om ursäkt. Det är pinsamt att stå här”, sa XXL:s grundare och styrelseordförande Øivind Tidemandsen vid en presskonferens på onsdagsmorgonen, enligt DN.no

I går avgick vd Ulf Bjerknes med omedelbar verkan. Han tillträdde så sent som efter den senaste delårsrapporten. Samtidigt vinstvarnade den norska sport- och vildmarkskedjan.

XXL lämnade på tisdagen en preliminär uppdatering för helåret 2018 och alltså implicit för det fjärde kvartalet som ligger under analytikers snittförväntningar och bolaget beskriver det som en besvikelse.

Volymerna på alla marknader har varit låga före och efter black Friday, hette det.

Bolaget spår nu en omsättning om runt 9,4 miljarder norska kronor samt ett ebitda-resultat på cirka 530-560 miljoner norska kronor för helåret 2018.

Enligt Infront Datas konsensus daterat den 20 november väntades helårsomsättningen nå 9,66 miljarder norska kronor och ebitda 748 miljoner norska kronor för 2018.