Analyser Två verkstadsbolag får höjda rekommendationer vid en genomgång av sektorn, medan ett bolag får en sänkt rekommendation.

Exane BNP Paribas höjer sina rekommendationer för de svenska verkstadsbolagen SKF och Sandvik, men sänker rekommendationen för Epiroc. Det rapporterar Bloomberg News.

För kullagerföretaget SKF höjer Exane BNP Paribas sin rekommendation från neutral till outperform med riktkursen 215 kr, medan höjningen för Sandvik är två steg från underperform till outperform med riktkurs 200 kr.

Gruv- och infrastrukturutrustningsföretaget Epiroc får däremot rekommendationen sänkt från neutral till underperform med riktkurs 95 kr. Samtidigt justerar Exane BNP Paribas upp sina riktkurser för de svenska verkstadsföretagen ABB, Atlas Copco, Assa Abloy och Volvo.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 100 från 85 kr. Det framgår av en uppdatering marknadsbrev. Avanza stängde på 84,80 kr på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av det danska medicinteknikbolaget Ambu med rekommendation köp och riktkurs 150 danska kronor. Det framgår av en uppdatering. Aktien stängde på 116,55 danska kronor på onsdagen.

DNB Markets tar upp bevakning av Tieto med rekommendationen köp och riktkursen 33 euro. Det framgår av ett marknadsbrev.