Kappahls vd Johan Åberg har köpt en mindre post i klädbolaget

Vd:ar som tankar aktier

Publicerad 2013-02-04 08:34

Insiders Aktiviteten bland Stockholmsbörsens insiders har var låg i januari, bland annat på grund av rapportperioden. Men flera vd:ar har passat på att handla aktier i de egna bolagen.

Inte mindre än elva vd:ar har passat på att tanka aktier under januari (se ruta till höger). Man bör dock vara medveten om att vissa affärer är små.

Kappahls vd Johan Åberg köpte drygt 3 000 aktier i bolaget i slutet av januari. Med tanke på att värdet endast var 17 000 kronor så bör man inte dra några större växlar. Transaktionen har inte heller påverkat bolagets insiderscore hos analysföretaget Investtech.

SAS på insynslistan

I mitten av januari noterades den första insidertransaktionen i SAS sedan 2011. En insider köpte 10 000 aktier och sedan köpet har värdet stigit med över 35 procent. SAS insiderscore är enligt analysföretaget Investtech +55.

Arcam faller mest

På säljsidan kan man notera att Arcam är den aktie vars insiderscore sjunkit mest under de två senaste veckorna. En insider sålde 2 700 aktier den 23 januari i samband med en optionslösen. Arcams insiderscore enligt Investtechs skala är -100.

Vd:arna för Oasmia Pharmaceutical,  OEM International,  Phonera, Ratos och Sagax har också sålt aktier i de egna bolagen under januari.