Sektor Det noterades fortsatt lättnad efter en lång kräftgång för aktier i vätgasbranschen på onsdagen, efter de rejäla uppgångar som följde storbanken Barclays sektoranalys på tisdagen.

Norska Nel, som värderades upp med 3 procent på tisdagen, steg med 7 procent på onsdagen. Nel, som har fokus på produktion av själva vätgasen, var i Barclays fokus i analysen och aktien togs upp för bevakning med rekommendationen övervikt och riktkursen 40:50 kronor. På tisdagen handlades aktien till kurser kring 25:20 kronor.

Svenska Powercell, som tillverkar bränsleceller som på andra sidan av ekvationen nyttjar vätgasen för att driva motorer, handlades upp med 7 procent efter att ha varit upp med 4 procent på tisdagen.

Vid sidan av Metacon, som steg med omkring 25 procent, var också flera andra av de betydligt mindre bolagen rejäla kursvinnare på tisdagen. Här tycktes dock uppgångarna ha mött visst motstånd. Metacon var upp med 0,5 procent. Cell Impact steg 15 procent på tisdagen men handlades kring nollan på onsdagen. Impact Coatings, vars aktie var upp 8 procent på tisdagen, handlades också kring nollan.