Placera Nästa år kan bli året då investerare återvänder till värdeaktier på bred front. Däremot bör man vara mer försiktig med tillväxtaktier. Det menar analytiker som CNN Business talat med inför 2022.

Värdeaktier som bank, olja, konsumentvaror och hälsovård har under flera år ratats av investerare till förmån för techjättar som Apple, Amazon och Facebook/Meta. Men vissa experter tror nu att detta är på väg att vända nästa år, rapporterar CNN

Orsaken är att Fed nu drar ner stödköpen samtidigt som räntorna är på väg uppåt. Det är något som kan äta upp vinsttillväxten i många techbolag.

”När vi tittar på 2022 så borde det vara mer av en debatt kring värderingar och inflation”, säger Morgan Stanleys Lisa Shalett till CNN och fortsätter:

”Det är toppen för värdeaktier och cykliska bolag men inte för techsektorn när räntorna väl börjar stiga”, säger Shalett.

Dessutom varnar Shalett för ökade regleringar kring techjättarna. I stället är det finans, industri, fastighets- och resebolag som lockar.

Men att helt undvika techjättarna är inte nödvändigtvis en bra idé, menar Guy Davis på Genuine Investors. Han menar att många techjättar faktiskt mer börjar likna värdeaktier än tillväxtaktier.

”Du måste fokusera på det långsiktiga värdet och inte bara marknadssentimentet”, säger han till CNN.