Aktie Dan Juran har suttit i Swedish Match valberedning under de senaste tre åren, varav den senaste perioden som ordförande. Nu sågar han Philip Morris bud på bolaget, rapporterar Dagens Industri.

”Det sitter bra personer i styrelsen men vi är besvikna. Jag frågade Conny Karlsson (Swedish Matchs ordförande) och hans svar har varit att ‘vi låter aktieägarna bestämma’. Men av någon anledning har de inte tagit ställning för de långsiktiga aktieägarna. Jag gissar att de tror att de institutionella ägarna föredrar att ta hem en kortsiktig vinst – vi delar inte den synen”, säger han till tidningen.

Dan Juran är grundare och chefsförvaltare för fondbolaget Framtiden Management Company, som tillsammans med direkta och indirekta dotterbolag i dag kontrollerar 14,5 miljoner aktier, motsvarande strax under 1 procent, av aktierna i Swedish Match.

Framtiden beskriver budet från Philip Morris som ”alarmerande lågt” och uppger att man har etablerat kontakt med andra storägare som har liknande syn, enligt DI.

Dan Juran uppger för tidningen att Framtiden kommer att ha svårt att säga adjö till Swedish Match för mycket mindre än 200 kronor per aktie.