Ränta De asiatiska börserna backar efter en nedgång på Wall Street under tisdagen. USA-räntorna har fortsatt upp på en tro om stundande Fed-höjningar. USA-räntorna har nått nya pandemihögstanivåer när marknaden befarar att det kan bli en Fed-höjning om 50 punkter i mars.

”Marknaden har prisat in snabbare räntehöjningar från Fed vilket resulterat i en skakig start på detta år”, skriver Blackrock i ett marknadsbrev.

Vid 6.20-tiden är den amerikanska tvåårsräntan upp 4 punkter från på tisdagseftermiddagen till 1,07 procent medan tioårsräntan är upp lika många punkter till 1,88 procent.

”Marknaden har blivit alltmer aggressiv avseende utsikterna för Fed-policy. I slutet av förra året prisade marknaden in en höjning i mars till en chans om mindre än 2 av 3. Nu är en sådan höjning fullt diskonterad och det är en chans på omkring 1 på 3 för en förändring om 50 punkter”, angav chefmarknadsanalytikern Marc Chandler på Bannockburn enligt Dow Jones. Han tillade att marknaden nu prisar in drygt 100 punkters höjning i år, mot knappa 75 punkter vid årsskiftet.