USA USA:s president Joe Biden skrev på torsdagskvällen under en lag som förlänger finansieringen av staten till den 3 december, bara timmar innan tidsfristen löpte ut vid midnatt. Det rapporterar bland andra Wall Street Journal.

Lagen hade tidigare antagits av såväl representanthuset som senaten med stöd från båda partierna. Demokraterna hade ursprungligen försökt att lägga till en suspendering av skuldtaket i lagförslaget men Republikanerna vägrade låta ett sådant förslag gå till omröstning.

Kongressen måste dock fortsatt enas om en höjning eller suspendering av skuldtaket innan finansdepartementets extraordinära åtgärder för att finansiera staten tar slut den 18 oktober.

Demokratiska ledare fortsätter samtidigt att försöka ena partiet runt ett infrastrukturpaket om cirka 1.000 miljarder dollar. En grupp liberala demokrater har motsatt sig en omröstning om paketet, som tidigare antagits av senaten, på torsdagen eftersom de befarar att det skulle minska möjligheterna att få igenom separat stimulanspaket för sjukvård, utbildning och klimatåtgärder värt 3.500 miljarder dollar.

Representanthusets talman, Nancy Pelosi, ville ändå att representanthuset skulle rösta om infrastrukturpaketet på torsdagen, men sent på kvällen kom besked om att ett nytt försök ska göras på fredagen.