Analys Gamingbolaget Embracers sedan länge väntade spel Biomutant är nu bara en vecka från lansering och inför släppet har Bernstein skruvat upp sina försäljningsprognoser för det postapokalyptiska actionrollspelet. Det framgår av en uppdatering från analyshuset där riktkursen för Embracer höjts till 291 kr (281) och rekommendationen outperform upprepas.

Biomutant har försenats i omgångar och ursprungligen var det tänkt att spelet skulle ha lanserats under 2018. Dagens Embracer är ett helt annat bolag sett till försäljning och antal spelstudios jämfört med 2018 så lanseringen av Biomutant den 25 maj är inte längre lika ekonomiskt viktig för koncernen. Med det sagt är fokus på spelet fortfarande stort.

Biomutant släpps i Embracers första kvartal (april-juni) i det brutna räkenskapsåret 2021/2022 och Bernstien räknar nu med 1,5 miljoner sålda spel under kvartalet som genererar intäkter på 55 miljoner dollar. Under det andra kvartalet väntas intäkterna från spelet landa på 18 miljoner dollar.

Bernsteins tidigare intäktsprognos för Biomutant låg på 35 miljoner dollar för det första och andra kvartalet sammanslaget.

Biomutant släpps till pc, Playstation 4 och Xbox One. På den digitala plattformen Steams globala försäljningslista, som berör förbokningar av pc-versionen, ligger spelet på tisdagsförmiddagen på en femteplats.

Redan på torsdag väntas Embracers rapport för det fjärde kvartalet (januari-mars) i det brutna räkenskapsåret 2020/2021.