Sektor (Uppdaterad) Regeringen ger i uppdrag till utredaren av de svenska spelmarknaden att utreda möjligheter att begränsa spelreklamens omfattning och aggressivitet. Spelbolagen faller på börsen.

”Vår bedömning är att branschens självreglering inte är tillräcklig”, sa civilminister Ardalan Shekarabi på en presskonferens på onsdagen.

Tidigare under onsdagen uppgav tidningen Expressen, med hänvisning till källor, att regeringen avser tillsätta en utredning för att totalförbjuda reklam för det som kan betecknas som ”farliga spel”, som nätkasinon.

”Människor far illa och då måste man agera”, säger en regeringskälla till tidningen.

Enligt den nya spellagen som började gälla den 1 januari ska ”reklam för spel vara måttfull”. Civilministern menar dock att spelbolagen fortfarande utsätter konsumenterna för ”aggressiv spelreklam” och kallade därför branschen till ett möte tidigare i år.

Då krävdes att företagen skulle återkomma med förslag på åtgärder senast den 31 mars, Ardalan Shekarabi bedömde dock att dessa inte var tillräckliga för att komma tillrätta med situationen.

Spelsektorn handlas klart nedåt på börsen på onsdagen. Rapporterande Kindred tappar 7 procent medan Leo Vegas faller 5 procent och Betsson drygt 2,5 procent.