Aktie Den danska spelmyndigheten har utfärdat en varning till Kindreds varumärke Unibet efter att bolaget brutit mot penningtvättsregler. Det rapporterar Igamingbusiness.com.

Sajten skriver att en kund har tillåtits göra insättningar på 1,4 miljoner danska kronor mellan december 2016 och december 2018 utan att Unibet bekräftat att pengarna inte kommer från kriminell aktivitet. Detta skedde trots att Unibet i mars 2015 noterat att spelaren skulle behöva övervakas om denne började sätta in pengar och spela igen.

I december 2018 bad Unibet spelaren redogöra för var pengarna hade kommit ifrån, vilket visade att denne spelade för mer än vad som kunde finansieras via inkomst. Unibet uppges dock ha låtit spelaren sätta in ytterligare 1,8 miljoner dollar under 2019 fram till april 2020 då kontot stängdes.

Spelmyndigheten gav Unibet två veckor på sig att informera den myndighet som hanterar penningtvättsfrågor men så har ännu inte skett och Unibet har nu fått en reprimand och beordrats att informera den berörda myndigheten.