Kina Värderingen av kinesiska aktier är i nuläget väldigt attraktiv. Men även om värderingen lockar så kan investerare inte räkna med en snabb vändning, menar UBS Kelvin Tay.

I en intervju med CNBC konstaterar han att kinesiska aktier underpresterat jämfört med amerikanska och europeiska aktier.

– Jag tycker att Kina är billigt. I ett värderingsperspektiv ser Kina väldigt attraktivt ut. Om vi ser på utvecklingen i Kina så har marknaden faktiskt underpresterat ungefär 40 procent mot europeiska och amerikanska index, säger han till den amerikanska tv-kanalen.

Det kinesiska CSI300-indexet, som består av de största bolagen listade på fastlandsbörserna, har fallit drygt 6 procent i år medan tekniktunga Hongkongbörsens Hang Seng-index fallit 15 procent.

Men det är just Hongkong-noterade bolag som Tay tror kommer att vara klart mer attraktiva än fastlandsaktier framöver inte minst då de fallit betydligt mer.

Men även en försvagning av yuanen talar för Hongkong-listade bolag. Regeringen har antytt att den kinesiska valutan är för stark och UBS spår att det kan komma en försvagning under 2022. Det skulle i sin tur sätta press på fastlandsaktier som har en väldigt stark korrelation med yuanen.

Samtidigt lär det dröja ännu några månader innan marknaden vänder. Boven i dramat är den kinesiska fastighetssektorn. Innan turbulensen i sektorn klingat av lär det bli fortsatt skakigt på hela aktiemarknaden.

– Vi tror att saker och ting håller på att vända. Men vi lär fortfarande få se negativa nyheter om krisande fastighetsutvecklare. Negativa nyheter kan i sin tur få effekt på hela marknaden, säger Tay till CNBC.