Analys UBS räknar med att Fingerprint Cards kommer att hitta nya intäktsströmmar under 2021 inom betalkortsmarknaden, som investmentbanken räknar med kommer att ta fart under det andra halvåret 2021 och 2022.

”Givet dess starka position, tror vi att Fingerprint Cards kommer att bli ett av de bästa bolagen att nyttja denna investeringscykel och vi uppgraderar dubbla steg till köp, från sälj”, skriver UBS i en analys.

Rekommendationshöjningar, som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen, kommer i kombination med en rejäl höjning av riktkursen för Fingerprintaktien till 33 kronor från tidigare 9:80 kronor.

I analysen hänvisar UBS till att marknaden för biometriska kort nu verkar rendera ökat intresse och aktivitet bland annat som en följd av att kostnaden för att producera korten minskat med 50 procent de senaste åren.

Covid-19 har också ökat behovet av kontaktlösa betalningslösningar samtidigt som tester och de första kommersiella lanseringarna av korten varit lyckade.

”Fingerprint Cards har varit involverat i alla piloter och levererar till den första kommersiella lanseringen med BNP Paribas, vilket gör bolaget till en ‘first mover'”, konstaterar UBS.

Investmentbanken bedömer att vi kommer att få se kortlanseringar från BNP Paribas under det första halvåret 2021 och från Credit Agricole från juni.

”Vi tror att det kommer att dra till sig intresse från investerare och industriaktörer och agera som en katalysator för aktien”, skriver UBS.

Fingerprints nuvarande aktiekurs indikerar att intäkterna kommer att växa i en takt på 10 procent i genomsnitt per år under de kommande sex åren, jämfört med UBS prognos om en genomsnittlig årlig tillväxt på 17 procent under den perioden, heter det i analysen.

Under 2026 väntas marknaden för sensorer för betalkort uppgå till över 500 miljoner dollar, enligt investmentbankens estimat.

UBS har höjt sina estimat för Fingerprint Cards intäkter med 8 procent för 2021, med 40 procent för 2022 och med 100 procent för 2023, drivet av produkter utanför mobilsegmentet och ökningen av betalkortssegmentet.

Vidare väntas Fingerprint Cards ebit-resultat förbättras avsevärt i kölvattnet av intäktstillväxten, men också som en följd av högre bruttomarginaler inom betalkortverksamheten jämfört med mobilverksamheten, menar investmentbanken.

Vid 10.40-tiden hade Fingerprint Cards stigit med 23,4 procent till 20:80 kronor på Stockholmsbörsen.

Graf över FPC-aktiens utveckling hittills i år:

image

Källa: Infront