Aktier Elon Musks uppköp av Twitter kan inte fortskrida förrän bolagets vd kommit med bevis på att antalet fejkkonton på mikrobloggen understiger 5 procent. Det skrev Elon Musk i ett inlägg på Twitter på tisdagen.

I förra veckan skrev Elon Musk att affären var pausad i väntan på detaljer som stärker Twitters egen uträkning att falska/spam-konton faktiskt står för mindre än 5 procent av användarna.

”20 procent fejk-/spamkonton, även om det är fyra gånger högre än vad Twitter hävdar – kan vara mycket högre. Mitt erbjudande grundades på att Twitters inrapportering till SEC var korrekt. I går vägrade Twitters vd publikt ge några bevis för under 5 procent. Affären kan inte fortskrida förrän han gör det”, skrev Elon Musk på tisdagen.

Elon Musk sade på måndagen att han bedömde att antalet fejkkonton på Twitter var minst 20 procent av det totala antalet konton. Enligt honom är de 20 procenten dessutom i den nedre delen av hans förväntningar.

Det uttalandet kom samtidigt som han spädde på spekulationerna om ett sänkt bud på Twitter, efter att han sagt att en genomförbar affär vid ett lägre pris inte skulle vara helt uteslutet.