Aktier (Uppdaterad) Affärsvärlden rekommenderar köp av Balco och danska Vestas, men råder till sälj av Assa Abloy. Det framgår av analyserna i det senaste pappersnumret.

Tidningen rekommenderar även köp av omsorgsbolaget Ambea, något som blev känt redan på tisdagen via Affärsvärldens hemsida.

Tidningens skriver att den som inte räds kortsiktiga konjunktursvängar kan köpa den lågvärderade aktien i balkongtillverkaren Balco. Enligt tidningen hålls aktien tillbaka av inbromsande bostadsmarknader. Men detta enligt Affärsvärlden är oförtjänt då bolagets intäkter till 90 procent kommer från renoveringssegmentet.

Vindturbintillverkaren Vestas beskrivs av tidningen som ”ett välskött verkstadsbolag som är marknadsledare i en bransch med synnerligen goda tillväxtutsikter”. Bolaget pressas av hård konkurrens samtidigt som en eftermarknad successivt byggs upp, vilken ger stöd åt lönsamheten. Affärsvärlden ser på Vestas som en ”utmärkt aktie” för den långsiktiga portföljen.

Inget har ändrats för Assa Abloy sedan tidningens senaste köprekommendation i höstas med en riktkurs på 205 kr som nu nåtts, menar Affärsvärlden som i grunden har en fortsatt positiv syn på Assa Abloy.

”Värderingen, med ett p/e-tal på dryga 20 för 2019 – långt över branschsnittet kring 16 – gör det emellertid svårt att se vad som skulle kunna lyfta kursen ytterligare. Rådet blir därför ta hem vinsten”, motiverar tidningen.