Aktietips Tidningen Börsveckan tittar i veckans utgåva på bostadsutvecklarna, en sektor som inte hängt med i börsuppgången sedan botten i mars, och har hittat ett par köpvärda eftersläntrare. Vidare blir rådet att teckna IT-konsulten Excitec, som är på väg till First North.

Med en rejäl byggrättsportfölj och höga volymer är bostadsutvecklaren JM bland det bästa man kan ha i sektorn, anser Börsveckan och sätter köp på aktien.

Även Bonava får köpråd. Möjligen är det lite för tidigt att köpa Bonava, men under andra halvan av 2020 bör resultaten förbättras rejält och givet den låga värderingen så blir det därmed ett köp på tolv månaders sikt, skriver Börsveckan.

För bostad- och fastighetsutvecklaren Besqab, bostadsutecklaren SSM och fastighetsbolaget Genova blir däremot rådet att avvakta.

Besqab har en hel del intressanta projekt på gång men avkastningen på det egna kapitalet har försämrats rejält på senare tid och värderingen av bolaget sticker inte ut som tillräckligt låg för att vi ska köpa, skriver Börsveckan.

SSM ser sammantaget ut att må relativt bra just nu efter ett par väldigt tuffa år, enligt tidningen som dock anser att det är svårt att få en god visibilitet i hur intäkterna och vinsterna kommer att utvecklas framöver. Börsveckan pekar på att ett bud från någon av huvudägarna SBB och Amasten inte är helt otänkbart men att det i sig inte räcker för att motivera ett köp i SSM just nu.

Genova har gått bra sedan noteringen i slutet av juni. Ledningen har höga ambitioner men värderingen lockar inte till köp, anser Börsveckan.

Även för bilbarnstolstillverkaren Axkid blir rådet att avvakta, mot bakgrund av en svårbedömd och osäker produktlansering och en balansräkning som är direkt beroende av att lanseringen faller väl ut.

Beträffande Excitec pekar tidningen på att det efter budet på Hiq inte är så många IT-konsultbolag kvar på börsen.

”Därför är det extra kul att snabbväxande Excitec väljer att noteras på First North. Till en högst överkomlig prislapp dessutom”, skriver Börsveckan.