Aktietips Köp Vitec och Equinor men vänta med Skanska och VBG. De råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

Affärsvärlden bedömer att det är för tidigt att ta hem vinsten i Vitec trots årets kraftiga uppgång på börsen.

”Kursuppgången ska ses i ljuset av att Vitec ökade omsättningen med 23 procent under första halvåret och att stärkt lönsamhet innebar att rörelseresultatet ökade med hela 38 procent”, påpekar tidningen och behåller en långsiktigt positiv syn på aktien.

En köprekommendation utfärdas även för den norska oljejätten Equinor.

Enligt analysen är bolaget ”bland de mest högavkastande, minst riskfyllda, mest omställningsbara och billigaste olje- och gasjättarna globalt.”

Affärsvärlden framhåller att det inom Equinor finns en liten om än snabbt växande andel från förnyelsebar vind- och solenergi. Enligt tidningen är det tydligt att Equinor ”positionerar sig för en framtid som ett bredare energibolag.”

För Skanska anges däremot rekommendationen vänta. Tidningen skriver att ”en stor del av framgångarna” redan har prisats in i aktien. Samtidigt framhålls det att vd Anders Danielsson ”verkar kunna infria löftet om en lönsammare byggverksamhet.”

Även för verkstadsbolaget VBG ges rekommendationen vänta. På kort sikt menar Affärsvärlden att utsikterna på fordonsmarknaden inte ger tillräckligt bra ”risk-reward”.