Aktietips En uppköpskandidat och ett potentiellt tillväxtbolag får köprekommendation av AFV. 

Sportboksleverantören Kambi är sedan i våras ett tydligt uppköpsobjekt då konvertibelupplägget med Kindred nu kan lösas in.

Det skriver Affärsvärlden i en analys som landar i en köprekommendation för Kambi.

Tidningen lyfter fram att flera konkurrenter har blivit uppköpta till väsentligt högre värdering än vad Kambi nu handlas till.

”Sammantaget är uppsidan i aktien godkänd. På köpet får man en gratis option på att Kambi kan bli uppköpta till en schysst premie. Huvudägaren Anders Ström köpte en hel del aktier i höstas. Investerare som accepterar storkundsberoendet och risknivån kan överväga en post”, heter det i analysen.

Energiteknikbolaget kan bli ett lönsamt tillväxtbolag

Spotlightlistade energiteknikbolaget ES Group (Energy Save) kan, om det vill sig väl, bli ett fint och lönsamt tillväxtbolag.

Det skriver Affärsvärlden i en analys med rekommendationen köp.

Marknaden för värmepumpar växer bra och Energy Save har fått fint fäste med sina lättinstallerade produkter, skriver Affärsvärlden.

”Försäljningen verkar öka väldigt bra men vi tror att det kan bli svårt för bolaget att uppnå lönsamhetsmålet, särskilt samtidigt som man växer så kraftigt. Eventuellt kan skalfördelar driva marginalerna bra. Intäkter från peak-shaving-funktionaliteten verkar vara avgörande för att målet om 15 procent i rörelsemarginal ska kunna uppnås nästa år”, resonerar tidningen.

Den goda positioneringen inom värmepumpsbranschen gör bolaget intressant och uppsidan om 45 procent i Affärsvärldens huvudscenario gör att tidningen anser aktien vara värd en chansning.