Aktier Köp Eltel och Projektengagemang, men sälj Oncopeptides och SCA. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Eltel har fallit nästan 20 procent sedan årsskiftet. Stora delar av den strukturella omvandlingen är dock klar och kärnverksamheten visar åter tillväxt, vilket gör aktien köpvärd, enligt Affärsvärlden. Dock påpekar tidningen att det dröjer till 2019 innan förväntningarna kan skruvas upp i bolaget på allvar. Enligt Affärsvärlden är aktien köpvärd upp till 31 kronor på ett års sikt. Eltel stängde på onsdagen på 23:50 kronor.

Teknikkonsulten Projektengagemang börsnoterades under sommaren 2018 och är en uppstickare i en bransch med konsultjättarna Sweco och ÅF. Affärsvärldens organiska tillväxtförväntningar på Projektengagemang för de kommande tre åren är i linje med Factsets analytikerkonsensus för Sweco och ÅF. ”Projektengagemangs potential ställd mot riskerna motiverar ett köpråd”, skriver Affärsvärlden som sätter en ettårig riktkurs på 60 kronor. Efter onsdagens stängning stod aktien i 47:50 kronor.

Forskningsbolaget Oncopeptides är svårvärderat då intäkterna fortfarande är noll, vilket de kommer att förbli även under 2019, skriver Affärsvärlden. De senaste 12 månaderna har aktien stigit drygt 170 procent till 160 kronor. ”Sälj och köp tillbaka på lägre nivåer, vid kurser under 110 kronor”, blir rådet.

Den exportberoende skogsindustrin har en fortsatt stark efterfrågan och har fått ytterligare stöd av en svag krona, men SCA har ”blivit kortsiktigt för dyr på skogsindustrins valutadopade toppvinster”, enligt Affärsvärlden. Rådet blir därför att sälja med en riktkurs på 75 kronor på ett års sikt, att jämföras med dagens kurs på 96 kronor.