Tips för onsdagsbörsen

Publicerad 2013-02-27 07:53

Aktietips Affärsvärlden ger fyra aktierekommendationer i senaste numret. Kraft- och automationsbolaget och underleverantören stämplas med köp.

Fastighetsbolaget Wihlborgs har en stark marknadsställning och har haft en imponerande tillväxt, samtidigt som ränteläget för flera år framöver är attraktivt. Dessutom finns stor potential på den danska sidan om marknadsläget vänder. Affärsvärlden köper dock helst på rekyl från den senaste tidens kursuppgång, och en lämplig nivå anses vara runt 100 kronor.

ABB:s senaste kvartalsrapport slog förväntningarna på flera punkter, inte bara de faktiska resultatförväntningarna. Den mest positiva överraskningen var orderingången som talar för ett bra 2013 för kraft- och automationsföretaget. Trots de senaste månadernas kursuppgång tror Affärsvärlden att aktien har mer att ge och rekommenderar köp med riktkurs 170 kronor.

Underleverantören Nolato gjorde sitt starkaste år hittills under det något oroliga 2012, där försäljningen steg med nära en tredjedel. Förklaringen är framförallt att telekomdivisionen går starkt, samtidigt som även de övriga verksamheterna industri- och medicinteknik visar god tillväxt och är stabila. Affärsvärlden höjer sin riktkurs till 124 kronor och rekommenderar köp.

Värmeteknikbolaget Nibe anses vara ett av de mest välskötta på börsen, och har visat upp en imponerande stabilitet trots den svaga marknaden. Orosmoln ligger dock i den låga organiska tillväxten och värderingen är relativt hög. Investerare ges därför rekommendationen att avvakta.