Aktietips Köp Intrum och Scandi Standard, vänta med Thule och sälj Catena. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Inkassobolaget Intrum är Stockholmsbörsens mest blankade aktie, men Affärsvärlden menar att bolaget är på rätt väg och tror att aktien kommer att stärkas.

”En rimlig nivå för aktien vore ett p/e på 10 utifrån vår prognos för 2020 eller motsvarande 310 kronor för aktien”, skriver tidningen.

Aktien stängde på 245:80 kronor på onsdagen.

Även kycklingbolaget Scandi Standard anses vara köpvärd.

”Affärsvärldens uppdaterade prognoser kalkylerar med fortsatt tvåsiffrig vinsttillväxt och då faller multiplarna snabbt till attraktiva nivåer”.

Fritids- och utomhusprodukttillverkaren Thule har fått flera köprekommendationer av Affärsvärlden under de senaste åren, men för tillfället är det inte rätt läge att gå in i aktien och rådet blir därför att avvakta.

När det gäller fastighetsbolaget Catena anser tidningen att marknaden redan har prisat in såväl affärsframgångar som ett gynnsamt hyres-, fastighetsvärderings- och finansieringsklimat i sådan grad att säkerhetsmarginalen är bortblåst. Rådet blir därför sälj.