Aktietips Börsveckan råder till att köpa Haldex och Gränges, men sänker Generic till avvakta. Avvakta blir även rekommendationen för MSAB, Veteranpoolen, Episurf. Det framgår av veckans utgåva.

Haldex har haft det kämpigt de senaste åren men nu ser det ut som bolaget kan vända blad och blicka framåt. Aktien värderas väldigt försiktigt och Börsveckan ser köpläge.

Gränges har lidit av vikande lönsamhet under flera år men under första kvartalet i år stärkes marginalen till historiskt höga 8,5 procent och hög tillväxt är att vänta, inräknat förvärvseffekter. Börsveckan anser att aktien handlas till attraktiva multiplar och råder till köp.

Micro Systemations aktie är inne i stark period och bolaget har fått in flera namnkunniga ägare så som Grenspecialisten och Cervantes. Det är ett spännande läge för bolaget, bland annat med satsningen i USA, men Börsveckan vill gärna vänta och se, och här och nu blir rådet avvakta.

Veteranpoolen parerade coronakrisen över förväntan enligt Börsveckan som gillar verksamheten. Det gör aktiemarknaden också och aktien har handlats upp kraftigt under året. Börsveckan ser ingen större uppsida och avvaktar.

Den lilla Sinch-kopian Generic drämde till med en kanonrapport för det första kvartalet i år och aktien har hängt med upp. Börsveckan anser att en småbolagsrabatt är på sin plats och med höga multiplar för 2022 blir potentialen för klen för tillfället. Rådet sänks till avvakta och förhoppningsvis kommer bättre köpläge under året, heter det i analysen.

Episurf visade hög tillväxt under kvartalet som gick men det är från en låg nivå och det krävs riktigt bra siffror framöver för att motivera nuvarande börsvärde. Börsveckan gillar bolaget och dess produkter men avvaktar med aktien.