Aktietips Nordea och MTG får köprekommendationer i Affärsvärldens senaste utgåva. För Inwido och Footway däremot blir rådet att vänta.

Av de svenska storbankerna ser Affärsvärlden Nordea som den mest attraktiva med hänvisning till bankens låga värdering.

”Med en värdering på 1,0 gånger bokfört kapital, långt under de övriga svensk storbankerna, en direktavkastning på närmare 9 procent och ett p/e-tal som hamnar under 10 om kostnadsbesparingarna och ränteuppgången infrias till 2021 är Nordea-aktien på rea”, skriver Affärsvärlden.

Köpstämpel får även MTG vars avdelning Nordic Entertainment Group, Nent, kommer att knoppas av till ett nytt separat börsbolag.

”Avknoppningen Nent täcker just nu nästan hela MTG:s börsvärde”, skriver Affärsvärlden.

Inwidos aktie framstår som billig ur ett långsiktigt perspektiv enligt Affärsvärlden som ändå väljer att ge rekommendationen vänta. Tidningen pekar på att bolagets tillväxt huvudsakligen kommit via förvärv.

”Givet svagheten på flera marknader, inte minst den viktiga svenska marknaden, står sannolikt ett vinstfall för dörren. Så även om värderingen lockar så har Affärsvärlden svårt att se Inwido-aktien värderas upp under det närmaste året.”

Även för Footway, skohandlare på nätet, blir rådet att vänta. Detta trots en stark tillväxt.

”Bolaget lär emellertid få svårt att finansiera den snabba tillväxten utan nytt kapital. Dessutom är värderingen i högsta laget”.