Köp Boozt och Hexpol men vänta med ÅF Pöyry och Stillfront. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Boozt är en kursvinnare efter ett ”starkt” bokslut men det finns mer kurspotential i aktien, menar Affärsvärlden.

Tidningen framhåller förvisso att det finns risk för besvikelser i det korta perspektivet men menar samtidigt att ledningens lönsamhetsfokus och strategi övertygar. Rådet blir köp med riktkursen 70 kronor, motsvarande en uppsida på drygt 29 procent i förhållande till onsdagens stängningskurs.

Affärsvärlden ger Hexpol en ny chans och upprepar köprekommendationen som gavs i maj förra året.

”Osäkerheten kring konjunkturen och vd-bytet gör Hexpol till en svårbedömd aktie på kort sikt, men för långsiktiga investerare framstår aktien som klart intressant på nuvarande nivåer”, skriver tidningen.

För ÅF Pöyry blir rekommendationen i stället att vänta. Affärsvärlden skriver att synergierna efter samgåendet mellan ÅF och Pöyry finns på plats och konstaterar att aktien har stigit på börsen. Tidningen menar att värderingen är hög och dyrare i jämförelse med andra teknikkonsultbolag.

”Frågan är om förväntningarna nu kommit i kapp aktien”, spekuleras det i analysen.

Affärsvärlden rekommenderar även att vänta med Stillfront, som tidigare i år köpte amerikanska Storm8 för 2,9 miljarder kronor.

Tidningen menar att det inte är svårt att se ytterligare uppsida i aktien, men landar i ett neutralt råd efter en uppgång på cirka 75 procent sedan i somras.

”Risknivån är trots allt högre efter förvärvet”, resoneras det.