Aktietips Köp Acando och Konecranes men sälj Radisson Hospitality och avvakta med Sweco. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

Konsulten Acando passar utmärkt i en långsiktig portfölj med hög direktavkastning, enligt Affärsvärlden, som rekommenderar köp med riktkursen 44 kronor. Aktien stängde på 36:70 kronor på onsdagen.

”Bolaget är inne i en stark operationell fas efter flera år med ett antal åtgärder som drivit på en positiv rörelsemarginalutveckling”.

Det finländska verkstadsbolaget Konecranes lockar också till köp, enligt Affärsvärlden. En stor anledning till de positiva utsikterna är förvärvet av MHPS-verksamheten från amerikanska Terex som slutfördes 2017, vilket kommer att lyfta vinsten de kommande åren, enligt tidningen. Affärsvärlden attraheras även av Konecranes låga värdering.

”Aktien handlas nu till p/e 12,3 på nästa års prognos och till knappa 11 på 2020 års. Det är inte särskilt utmanande”, skriver tidningen.

Affärsvärlden satte i vintras en köprekommendation för Radisson Hospitality, då aktien stod i rekordlåga nivåer. Sedan dess har aktien ökat kraftigt och i augusti sålde Radissons huvudägare, kinesiska HNA, över hälften av sina aktier till ett annat kinesiskt bolag.

”Utan kinesiska uppåtvindar faller aktien snart ner mot 25 till 28 kronor”, skriver Affärsvärlden och rekommenderar sälj av Radisson-aktien, som stängde på 36:45 kronor på onsdagen.

Teknikkonsulten Sweco har haft en fantastisk kursutveckling sedan aktien börsintroducerades för ganska exakt 20 år sedan. Aktiekursen har haft en genomsnittlig ökning på 21 procent per år sedan dess. Värderingen är dock i överkant på dagens nivåer, påpekar Affärsvärlden, vilket gör att rekommendationen blir avvakta.

”Bolaget är åter i en stark operationell fas med den högsta organiska tillväxttakten på tre år. Med aktien nära kursrekord är värderingen lite väl uppskruvad”.