Vändningen närmar sig för PA:s köpråd

Publicerad 2014-02-12 12:32

Rapportkommentar Kontraktstillverkaren Partnertech lyfter på bokslutet som visar svarta siffror. Risken i aktien är hög, men också potentialen om konjunkturen förbättras.

Partnertech lyfter på bokslutet för 2013 och en anledning är att kontraktstillverkaren överraskar med att föreslå utdelning på 0,50 kr per aktie. Det innebär en direktavkastning på 1,9 procent, vilket får sägas vara bra med tanke på att Partnertechs precis tagit sig upp ur en svacka.

2012 års förlust vändes under 2013 till vinst på 0,53 kr per aktie. Försäljningen var oförändrad på helåret, men justerat för valutaeffekter steg intäkterna under fjärde kvartalet med 6 procent till 582 miljoner kr. Alla affärsområden går ännu inte bra, det är främst Elektronik som lyft från låga nivåer.

Kontraktstillverkaren är ett av de mest konjunkturkänsliga bolagen på börsen, då de inte har egna produkter utan bara tillverkar andras. När konjunkturen faller är det kontraktstillverkarna som åker ut först, men de är lätta att åter anlita när det vänder. Det är därför rätt intressant att Partnertech fått nya kunder och dessutom sett en återhämtning av efterfrågan under den senare delen av det gångna året.

Partnertechs turn around ser därmed ut att kunna fortsätta. Efter flera tuffa år med sparåtgärder är bolaget redo att möta en bättre konjunktur. Når man bara halvvägs mot målet på 7 procents rörelsemarginal faller P/E-talet räknat på årets vinst ned mot låga 7.

Privata Affärer har sedan december köpråd på Partnertech med riktkursen 28 kr. Risken i aktien är hög men det finns fortfarande potential kvar att hoppas på, i alla fall om du är konjunkturoptimist.