Aktietips Embracer, Hexatronic och Smart Eye är analysfirman Redeyes tre toppval i tekniksektorn för 2020. Det framgår av Redeyes Tech Report, som publicerades på fredagen.

Gamingbolaget Embracer, för vilket Redeye har ett rimligt värde för aktien på 100 kronor i ett basscenario, beskrivs som ett kvalitetsbolag i en tillväxtsektor.

”Aktiekursen har fallit under det fjärde kvartalet 2019 som en följd av en negativ analys. Vi anser att det är omotiverat och i stället ser vi den nuvarande aktiekursnivån som mycket attraktiv”, skriver Redeye om Embracer.

För Hexatronic, en systemleverantör inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag, har Redeye ett rimligt aktievärde på 73 kronor.

Analysfirman räknar med att Hexatronics försäljning visar en tillväxt på över 20 procent under 2020 med en förbättrad lönsamhet.

Redeye anser vidare att potentialen i eyetracking-bolaget Smart Eye inte reflekteras fullt ut i nuvarande aktiekurs. Riktvärdet för aktien är 153 kronor hos Redeye, som påpekar att flera stora upphandlingar hos aktörer som Volkswagen och Volvo väntas slutföras under 2020.