Flera nya köprekar bland dagens analyser

Publicerad 2018-09-04 10:00

Analyser UPPDATERAS Flera färska köprekar publiceras av analysföretagen denna tisdag.

Pareto Securities höjer riktkursen för THQ Nordic till 227 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 195,60 kr på måndagen. Pareto konstaterar att THQ:s tredje kvartal kommer bli ”ett mindre kvartal” sett till vinsten och uppmanar investerare att fokusera på framtida värdeskapande förvärv, Darksiders III som släpps i det fjärde kvartalet, Metro Exodus som väntas i februari och Biomutant som Pareto bedömer kommer lanseras det tredje kvartalet 2019.

”Vi var på spelmässan Gamescom och blev mer övertygade om kvalitén på Darksiders III. Både Metro Exodus och Biomutant ser fantastiska ut och erbjuder en uppsida i våra nya estimat om det visar sig att spelen slår igenom hos den breda publiken”, skriver Pareto.

Den amerikanska investmentbanken Stifel inleder bevakning av Calliditas med rekommendationen köp och riktkursen 100 kr. Det framgår av en analys som släpptes på tisdagen. Calliditas är ett specialistläkemedelsbolag med inriktning på nischindikationer. När bolaget noterades på Stockholmsbörsen i slutet av juni var Stifel så kallad co-bookrunner.

Även Carnegie var rådgivare i samband med noteringen. Carnegie publicerade sin första analys på Calliditas i mitten av augusti och även i det fallet sattes rekommendationen till köp och riktkursen till 64 kr. Calliditas stängde på 51,60 kr på måndagen. Teckningskursen i erbjudandet i samband med noteringen låg på 45 kr.

Citi Investment Research höjer sin rekommendation för ABB till köp. Riktkursen är 28 schweizerfranc, motsvarande cirka 262 kr. Det skriver Bloomberg News. ABB-aktien stängde på 22,91 schweizerfranc på måndagen och i Stockholm var stängningskursen drygt 215 kr.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för ståltillverkaren SSAB till köp från tidigare behåll. Riktkursen för B-aktien sätts till 38 kr. Det framgår av en analys. SSAB:s B-aktie handlades en dryg halvtimme efter börsöppningen på tisdagen till 32,78 kr, en uppgång med 1,5 procent för dagen.