Aktietips Danske Bank, Attendo och Munters har samtliga fått köprekommendationer i Affärsvärldens senaste utgåva. Däremot har tidningen en neutral inställning till strålterapibolaget Elekta.

Danske Banks aktie har sjunkit 70 procent de senaste tre åren, vilket delvis kan tillskrivas den penningtvättsskandal som avslöjades 2017. Men trots risken för fler otrevliga överraskningar i härvan anses aktien köpvärd till nuvarande nivåer, skriver Affärsvärlden.

Även den som vill investera i omsorgsbolaget Attendo bör vara beredd på risken för negativ publicitet under det kommande året. I detta fallet handlar det om hanteringen av corvid-19-smittade. Aktien köpstämplas dock med ett par års investeringshorisont.

”Tar marginalen fart som tänkt så kommer äldreboendeaffärens konjunkturokänsliga, demografiskt drivna tillväxt att locka investerare igen”, skriver Affärsvärlden.

Beträffande Elekta anses osäkerheten vara för stor på kort sikt med uppskjutna order och försenade leveranser. Tidningen rekommenderar därför att avvakta med att köpa aktien.