Aktietips Köp AQ Group, Probi och Cloetta. Vänta med Loomis. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

På en orolig börs kan konjunkturstabila Cloetta vara ett alternativ, resonerar Affärsvärlden. Bolaget verkar på rätt väg och lyckas ledningen få ordning på marginalerna är aktien ett bra defensivt val.

Verkstadsbolaget AQ Group har blivit hårt ansatt av det pågående virusutbrottet när investerare skyr aktier som anses cykliska, men Affärsvärlden påminner att det är skillnad på cykliskt och cykliskt och menar att bolaget hör till gruppen som inte är så riskabel.

Trots osäkerheterna rörande konjunktur och börsutveckling, är bolaget intressant för långsiktiga investerare på nuvarande nivåer, men det kan bli en skakig resa på kort sikt, menar Affärsvärlden.

Probiotikabolaget Probi får ett köpråd för den riskvillige av tidningen. Detta då bolaget verkar vara på rätt väg efter ett par tuffa år.

Affärsvärlden rekommenderar däremot att vänta med kontanthanteringsbolaget Loomis, efter senaste tidens kursfall.

”Det är en konjunkturstabil affär, men också en affär i strukturell nedgång på vissa marknader som den svenska”, skriver tidningen.

Trots frågetecken kring tillväxten anser affärsvärlden att inget i värderingen eller tillväxten egentligen hindrar från ett köp, men en något större säkerhetsmarginal skulle vara önskvärd.