Aktietips Börsveckan rekommenderar köp i finska energiproducenten Neste samt i svenska forskningsbolaget Oncopeptides och bredbandsleverantören Bahnhof i veckans utgåva. Rådet avvakta utfärdas för C-rad, Vitrolife och Sydsvenska hem.

Det framgår av Börsveckan nummer 11 2020.

Neste producerar förnybart diesel- och jetbränsle från avfall och restprodukter. Efterfrågan är hög och ESG-temat, med fokus på miljö och hållbarhet, gör aktien till en favorit, skriver Börsveckan och sätter köp.

C-rads omsättning krymper medan orderboken växer.

”Vi ser förvisso hög tillväxt framför oss med också att värderingen redan tagit höjd för detta”, skriver Börsveckan och väljer att avvakta.

Oncopeptides aktie har backat, med rykten om att dess läkemedelkandidat melflufen inte skulle fungera – något som bolaget tillbakavisat. Börsveckan anser att Oncopeptides argument övertygar och stämplar aktien som köpvärd i högriskkategorin.

Bahnhof har en stark historik och har gett en trovärdig prognos, enligt Börsveckan.

”Datahallsplanerna i dotterbolaget Elementica har inte gått som planerat men bredbandsleverantören Bahnhof är köpvärt på egna meriter”, skriver Börsveckan.

Vitrolifes vinstvarning i spåren av coronautbrottet var en av de mer väntade, med tanke på bolagets stora exponering mot Asien. Bolaget har en gedigen historik men värderingen är en stötesten. Baserat på Börsveckans egna prognoser landar rekommendationen i att avvakta.

Sydsvenska Hem värderas med en ytterst liten substanspremie och ger en stabil direktavkastning på drygt 6 procent.

”Men den smala profilen och de fem fastigheterna bolaget äger ger inte tillräckligt skydd på nedsidan”, skriver Börsveckan och ger även här rådet avvakta.