Aktietips Köp Duni, Tokmanni och Europris, men avvakta med Sagax, Diamyd och Stille. De aktieråden innehåller tidningen Börsveckan i den senaste utgåvan.

Norska lågprisaktören inom dagligvaruhandeln, Europris, gynnas av att gränshandeln mellan Norge och Sverige stängs. Hemester och hemmafix har också varit positiva trender för bolaget. Börsveckan upprepar tidigare köpråd.

Finländska lågpriskedjan Tokmanni är på god väg att infria Börsveckans prognoser för 2020, med hög tillväxt och stigande marginaler. Börsveckans estimat för 2021 landar på en ev/ebit kring 13 med en direktavkastning på cirka 5 procent.

”Det är klart aptitligare än att köpa Axfood och Ica och även i en relativjämförelse med börsen som helhet så känns finska Tokmanni som ett galet bra köp på några års sikt”, skriver Börsveckan.

David Mindus fastighetsbolag Sagax är ett av börsens absolut bästa sett till avkastning de senaste åren och även rent operativ imponerar bolaget. Värderingen är tyvärr därefter, skriver Börsveckan och landar i en neutral aktierekommendation.

Diamyds värde handlar i huvudsak om diabetesvaccinet med samma namn. I dag finns inga konkurrerande läkemedel så skulle Diamyd fungera betyder det snabb och hög marknadspenetration.

”Men att investera i aktien baserat på lite tveksam data och därtill med en fenomenal kursuppgång i ryggen, ja det blir spekulativt. Bäst risk/reward får man som investerare i ett senare skede, så vi avvaktar med Diamyd för tillfället”, skriver Börsveckan.

Stille, som tillverkar kvalitetsinstrument för kirurgi och operationsbord, pressas av att operationssjukvården får stå tillbaka i pandemin. Återhämtning kommer men det kan ta tid och kurspotentialen är inte så pass stor att vi vågar oss på ett köp här och nu”, skriver Börsveckan och sätter avvakta på aktien.

Duni har haft ett stormigt år, med vd-byte och 40-procentig försäljningsnedgång när coronapandemin slog till. Nu ser det värsta ut att vara över då Duni kom med omvänd vinstvarning i veckan som gick. Värderingen är inte hög och Börsveckan sätter köp.