Aktietips Börsveckan rekommenderar Dometic, Instalco och SBB i veckans utgåva, men tar hem vinsten i Mips och avvaktar med Infrea, Railcare och Alcadon.

Dometic, leverantör av lösningar till bland annat husbilar och båtar, har blivit vinnare på börsen då pandemin driver efterfrågan på produkter för friluftsliv. Bolaget presterar väl och ser ut att kunna fortsätta växa fint de kommande åren, skriver Börsveckan och sätter köp.

Infrea, tjänstebolag inom infrastruktur och anläggning, har god tillväxt men lönsamheten är pressad. Värderingen ter sig ganska rimlig givet att Infrea är ett tjänstebolag med personalintensiva verksamheter i pressade branscher, skriver Börsveckan. Infrea förbereder för listbyte som ska ske under 2021, något som kan bli en trigger för aktien men som inte räcker till ett köpråd, skriver Börsveckan som avvaktar.

Järnvägsunderhållsbolaget Railcares vinst halverades under första halvåret och kursen har fallit sedan toppnoteringen i slutet av 2019. Bolaget flyttar sakta men säkert fram positionerna på marknaden men externa faktorer såsom väder och avtalsförhållanden har stor inverkan på framför allt beläggningen som är viktig för bolagets lönsamhet. Börsveckan är positivt inställd till Railcare men ser inte potential för ett köpråd i dag utan avvaktar.

Alcadon, som säljer produkter inom nätverksinfrastruktur, levererade en kvartalsrapport för det första kvartalet som vid första anblick såg bra ut där det danska förvärvet bidrog positivt. Men den underliggande tillväxten var svag och bevisbördan på ledningen är hög.

”Det vill till att man börjar växa organiskt samtidigt som förvärvet ska fortsätta leverera starka siffror. Just nu avvaktar vi i Alcadon”, blir slutsatsen.

Hjälmbolaget Mips fortsätter att växa i rasande takt och utsikterna ser goda ut. Men värderingen har också ökat rejält och aktien har blivit dyr. Börsveckan tar hem vinsten och avvaktar.

Instalcos rapport togs emot kyligt av marknaden och bolaget har fått en tuff start på året. Framöver ser det bättre ut och Börsveckan anser att kursfallet ger köpråd.

Fastighetsbolaget SBB fortsätter att växa på ett kontrollerat och lönsamt sätt och ledningen guidar för ett starkt resultat även i år. Aktien ser fortsatt undervärderad ut, enligt Börsveckan som behåller sitt köpråd och ser ett värde kring 45 kronor som rimlig på tolv månaders sikt.