Aktietips Börsveckan rekommenderar köp i Stockmann, Addvise och Train Alliance. För Storskogen, Vestum, Holmen och SCA blir rådet att avvakta. Det framgår av veckans utgåva av tidningen.

Med Stockmanns vältajmade förstärkning av balansräkningen har det finländska detaljhandelsbolaget goda förutsättningar att parera en eventuellt svagare efterfrågan i kölvattnet av Rysslands invasion av Ukraina.

”Viss försiktighet är på sin plats men vi ser ändå att den positiva kursutvecklingen sedan vårt senaste köpråd är befogad och tillsammans med en fortsatt försiktig värdering upprepar vi därför köprådet”, skriver Börsveckan.

Serieförvärvaren Addvise, som bland annat levererar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter, har under fjolåret liksom för det första kvartalet i år gjort flera större förvärv och utsikterna är goda de kommande åren, skriver Börsveckan som stämplar aktien med köp.

Insynsköpen från högt uppsatta personer i Train Alliance bör tas rygg på, resonerar Börsveckan som sätter köprekommendation på aktien. Projektutvecklingsföretaget handlas till en hög substansrabatt och har en hel del intressanta pågående projekt, heter det.

Börsveckans bedömning avseende skogsbolagen Holmen och SCA är att avvakta. Det förstnämnda bolagets nuvarande värdering är lite för hög och i det sistnämnda bolaget ses en ”klen uppsida” efter årets kursuppgång.

”Både Holmen och SCA har gått starkt i år på börsen, med tvåsiffriga uppgångar i en mycket svag börs. Det handlar om reala tillgångar som skog och mark, som premieras i tider av hög inflation. Samtidigt finns alltid en konjunkturrisk i botten som måste hanteras”, noterar Börsveckan.

Avvaktaråd ses även för Storskogen, vars aktie tappat över 70 procent i värde sedan årsskiftet.

”Allt sammantaget så är Storskogen klart mer intressant efter kursnedgången som varit, men något uppenbart köpråd ser vi inte just nu på 12 månaders sikt”, framhåller Börsveckan.

Vestum, med en värdering som överstiger proforma-värderingen kring ev/ebita 15, lockar inte i nuvarande turbulenta miljö.

”Innan vi överväger ett köp på Vestum vill vi se hur koncernen står emot i sämre tider och hur förvärvsbygget artar sig”, skriver Börsveckan som råder att avvakta med aktien.