Aktietips Köp Intrum, Inwido och Coor, men avvakta med Dustin, Byggpartner, Nordic Waterproofing och Ogunsen. De råden ger Börsveckan i sin senaste utgåva.

Kredithanteringsbolaget Intrum levererar stabila siffror och aktien skulle kunna vara en relativvinnare i stökiga ekonomiska tider. Bolagets värdering är enligt Börsveckan så pass låg att den överväger de risker som finns, och att vd Anders Engdahl nyligen köpte aktier för nästan 1 miljon ses också som positivt. Köprådet för aktien upprepas.

IT-leverantören Dustin har bra fart på försäljningen men har det svårare med lönsamheten. I takt med att de ekonomiska utsikterna blivit sämre ser Börsveckan balansräkningen som ett problem, samtidigt som bolaget väntas möta kostnadsinflation och sannolikt också svårigheter att höja priserna. Rekommendationen är avvakta.

Fönstertillverkaren Inwido går starkt men har tappat på börsen i år. Långsiktigt är de högre kraven på energieffektiviseringar i Europa gynnsamma för bolaget och med en låg värdering gör sig aktien bra i en långsiktig portfölj, enligt Börsveckan som rekommenderar köp.

Byggpartner har gjort två stora förvärv på kort tid vilket ökat osäkerheten och rapporten för första kvartalet var svag. Det kan bli värre innan det blir bättre, tror tidningen och slopar sitt tidigare köpråd.

Marknaden för Nordic Waterproofing, som är verksamt inom tätskikt, kan enligt Byggföretagens senaste konjunkturrapport stå inför sämre tider med en lägre nyproduktionstakt under 2023. På tolv månaders sikt är utsikterna för osäkra för att locka till ett köp, enligt Börsveckan.

Coor, verksamt inom fastighetsservice, sköter det mesta av tillväxten för egen maskin och lönsamheten är stigande. Värderingen är enligt tidningen aptitlig och Coor bedöms passa väl in i utdelningsportföljen. Rekommendationen är köp.

Konsult- och rekryteringsbolaget Ogunsen, tidigare SJR, lockar enligt Börsveckan med en väldigt generös utdelning men aktien känns trots det någorlunda korrekt värderad, varför tidningen väljer att avvakta. ”Dedicare känns som ett bättre val inom bemanning med lägre värdering än Ogunsen samt en stabilare inriktning inom vård”, skriver Börsveckan.