Aktier Köp Hexatronic, Assa Abloy och Tobii men sälj Skistar. De råden ger Affärsvärlden i det senaste numret.

Affärsvärlden konstaterar att Hexatronic har haft det tungt på börsen mot bakgrund av ett svagt halvår på fibermarkanden i Sverige. Aktien handlas numera till drygt 40 kronor vilket kan jämföras med toppnoteringen i januari på 82 kr. Det hindrar dock inte Affärsvärlden från att plocka fram köpstämpeln. Tidningen menar att tillväxtutsikterna är goda i Sverige men framför allt utomlands.

”Bolaget har bland annat genom förvärv positionerat sig på stora marknader som Storbritannien, Tyskland och USA – länder som inte ens kommer i närheten av den bredbandsutbyggnad som Sverige har genomfört och som framför allt är mycket större marknader”, heter det.

Affärsvärlden skriver vidare att förutsättningarna är goda för en tillväxt om 20 procent årligen.

Tidningen rekommenderar även att köpa aktier i Assa Abloy. Låsjättens aktiekurs ligger efter den senaste tidens börsoro kvar på en lägre nivå som etablerades efter att den hyllade vd:n Johan Molin lämnade sin post. Tidningen menar att detta inte är rättvist.

”Den nye vd:n, belgaren Nico Delvaux som hämtades från finländska Metso, förefaller vara en lyckosam rekrytering. Han har på samma gång visat prov på stor lojalitet gentemot bolagets sedan många år etablerade tillväxtstrategi – och dessutom tagit avstånd från företrädarens missar”, skriver tidningen, som ger rekommendationen köp tillsammans med riktkursen 205 kronor på tolv månaders sikt.

Köp rekommenderas även för Tobii, en analys som släpptes tidigare under onsdagen via Affärsvärldens tjänst Analys+.

Sälj rekommenderas däremot för vinterturismbolaget Skistar. Tidningen skriver att bolagets förutsättningar är goda med en stark konjunktur, svag krona, en vinter som var snörik samt ett stigande intresse för skidåkning. Därtill påpekas att Skistars ledning gör det mesta rätt. Trots det blir rådet alltså att sälja.

”Skistar har haft vinden i ryggen och en ledning som hittills gjort det mesta rätt. Sammantaget känns dock nuvarande värdering väl hög med de uppenbara risker som finns. Med vikande konjunktur och ett antal snöfattiga vintrar kan den snabba vinsttillväxten lätt förvandlas till ett fallande resultat. Affärsvärldens rekommendation blir därför sälj”, heter det.