Placera Tidningen Affärsvärlden rekommenderar i sitt senaste nummer köp av aktier i säkerhetskoncernen Gunnebo, konsultmäklaren Ework samt norska vin- och spritbolaget Arcus, men sälj av aktier i den danska bryggerijätten Carlsberg.

Angående Gunnebo uppger sig Affärsvärlden ta fasta på att bolaget sannolikt går in i 2020 med goda utsikter för vinsttillväxt och att värderingen inte speglar Gunnebos förbättrade kvalitet.

”Gunnebo är inte ett kassaskåpssäkert turnaroundcase, men väl ett som på nuvarande nivåer platsar i portföljen”, skriver tidningen.

Beträffande Ework noterar Affärsvärlden att aktien efter årets kursnedgång handlas på treårslägsta, och tidningen anser att värderingen har kommit ned till riktiga fyndnivåer. Samtidigt har flera ledningspersoner och styrelseledamöter ökat sina aktieinnehav i bolaget under hösten.

”Affärsvärlden är benägen att ta rygg på insynspersonerna. Visst finns det en betydande konjunkturrisk i Ework, men på dessa nivåer är alltför mycket negativt inprisat i värderingen”, resonerar Affärsvärlden som rekommenderar köp med riktkursen 87 kr.