Analyser UPPDATERAS Ett par höjda köprekar finns bland analyserna som publicerats under onsdagen.

SEB Equities höjer sin rekommendation för Sobi till köp från behåll. Riktkursen höjs till 210 från 205 kr. Det framgår av Bloomberg.

SEB Equities höjer även sin rekommendation för Kinnevik till köp från behåll. Riktkursen höjs till 270 från 258 kr. Det framgår av Bloomberg. Kinnevik-aktien stängde på 243,60 kr på tisdagen och den har fallit med 16 procent de tre senaste månaderna.

SEB Equities sänker däremot sin rekommendation för Volvo till behåll från köp. Riktkursen sänks till 140 från 175 kr. Det framgår av Bloomberg. Volvo stängde på 132,30 kr på tisdagens Stockholmsbörs.

Redeye höjer sitt basscenariovärde för Cherry-aktien till 120 kr, från tidigare 99. Det framgår av en analys daterad 13 november. I ett negativt scenario, ”bear case”, stannar värderingen vid 49 kr per aktie medan i ett optimistiskt scenario, ”bull case”, är värderingen hela 173 kr per aktie, framgår det vidare. Redeye hyllar den senaste rapporten från spelkonglomeratet och menar att rapporten var en riktig knock-out och analyshuset har höjt sina estimat för Cherry. Senast betalt för aktien är 77,50 kr.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Alfa Laval till sälj från köp. Riktkursen sänks till 190 från 250 kr. Det framgår av Bloomberg. Vid 9.35-tiden handlades Alfa Laval till cirka 205 kr på Stockholmsbörsen.

Handelsbanken Capital Markets har sänkt riktkursen för Dometic till 83 kr från 90 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Dometic handlas kring 60 kr på onsdagen och aktien har backat med nästan 28 procent de tre senaste månaderna.