Aktietips Börsveckan sätter köp på Securitas, NCC och Projektengagemang (Peng) men råder till att sälja Logistea. För Byggfakta, Solid försäkring och Medcap blir rekommendationen avvakta. Det framgår av det senaste numret av Börsveckan.

Securitas jätteförvärv av Stanley Security begränsar inflationsrisken i aktien samtidigt som det erbjuder fina synergieffekter, skriver Börsveckan som alltså sätter köpråd.

NCC:s lönsamhet har stärkts efter flera år av interna förbättringar och omstruktureringar. Till ev/ebit kring 9 är aktien klart köpvärd anser Börsveckan.

Byggfakta har blivit en ledande internationell aktör inom mjukvara och tjänster i byggbranschen. Börsveckan vill dock se att bolaget bevisar sig ordentligt innan det kan bli köpråd till nuvarande värdering.

Gamla Odd Molly har stöpts om fullständigt och kvar är ett förvärvsdrivet fastighetsbolag, Logistea. Det är ett spännande bolag med namnkunniga fastighetsprofiler på ägarlistan, men värderingen är skyhög, konstaterar Börsveckan.

”För att kunna köpstämpla Logistea till nuvarande kurs så måste man skruva ned avkastningskravet rejält och det anser vi inte är riktigt motiverat just nu”, skriver Börsveckan och sätter sälj på aktien.

Projektengagemang, med kortnamnet Peng, har inte rosat marknaden, varken operativt eller på börsen, men en hel del görs nu för att lyfta lönsamheten, och med en rejäl rabatt mot sektorn kan det vara läge att kliva på aktien, tycker Börsveckan som sätter köp.

Särnoteringen av Solid försäkring är intressant då sakförsäkring är ovanligt på Stockholmsbörsen. Bolaget har en intressant profil men Börsveckan tycker att aktien handlas till rimlig värdering och noterar att direktavkastningen är ganska låg. Avvakta blir rådet.

För life science-investeraren Medcap motverkas fin utveckling inom medicinteknik delvis av svagare utveckling inom läkemedel. Däremot ser det riktigt bra ut på lönsamhetsfronten. Börsveckan tycker dock att det bör bli lite bättre fart inom Specialty Pharma för att det ska ske en uppvärdering av aktien, och avvaktar.