Aktietips Börsveckan behåller köprådet på Fortnox och Byggpartner i Dalarna och trycker på köpknappen i amerikanska Cardlytics. Det framgår av den senaste utgåvan som också innehåller en del avvaktarekommendationer.

Mjukvarubolaget Fortnox fortsätter att imponera med hög tillväxt och kraftigt stigande lönsamhet.

”Aktien har också stigit med hela 140 procent sedan köprådet för ett år sedan. Läge att ta hem vinsten?” frågar sig Börsveckan, men anser till syvende och sist att vinsttillväxten är så pass exceptionell att Fortnox rimligtvis kommer att ge fin avkastning. Köprådet behålls.

Det norska mjukvarubolaget 24Sevenoffice konkurrerar till viss del med Fortnox och i höstas kom ett anonymt bud som ratades av styrelsen.

”Det har visat sig vara rätt hittills men bevisbördan är nu ganska hög, framförallt på lönsamhetsfronten”, skriver Börsveckan och landar i rådet avvakta.

Amerikanska Cardlytics erbjuder molnbaserad mjukvara inom marknadsföring. Tillväxten är hög och potentialen likaså, anser Börsveckan som bland annat också tror att bolaget är en uppköpskandidat för stora molnföretag. Börsveckan trycker på köpknappen.

Danska medicinteknikbolaget Chemometec växer snabbt med hög lönsamhet. Börsveckan bedömer att marknadsutsikterna för bolaget är mycket goda de kommande åren men att värderingen är i högsta laget.

”Vi lutar åt att avvakta i nuläget men kommer att hålla ett öga på aktien framöver”, skriver Börsveckan om Chemometec.

Doro är i färd med en omställning mot larmcentraler för att minska beroendet av försäljningen av mobiltelefoner till äldre. Börsveckan tycker dock inte att larmverksamheten imponerar och väljer att avvakta.

”Som utsikterna ser ut just nu så räknar vi med att det blir värre innan det förhoppningsvis vänder upp för verksamheten”, heter det i analysen.

Byggpartners intäkter backade under första kvartalet men lönsamheten står sig och orderingången nästintill fördubblades.

”Vi bedömer att bolaget står väl rustat för nedgången på marknaden med dess stora inriktning mot samhällsfastigheter och bostäder, tillsammans med en snabbfotad organisation och god kostnadskontroll och solid kassa”, skriver Börsveckan och ändrar inte sitt köpråd.