Aktietips Börsveckan tror på Byggmax, Getinge och Nyfosa men är avvaktande till Bufab, Xvivo och Vitec. Det framgår av årets artonde utgåva av tidningen.

Byggmax ökar försäljningen när svenskarna stannar hemma. Värderingen är fortfarande lockande och Byggmax klarar säkert coronakrisen betydligt bättre än många andra bolag i branschen, skriver Börsveckan och upprepar tidigare köpråd.

Bufab är välskött men har tagit på sig lite för stora skulder efter en rad förvärv de senaste åren. Det känns olustigt när efterfrågan nu faller brant, skriver Börsveckan och väljer att stå vid sidlinjen och avvakta.

Getinge visar åter styrka, och coronapandemin skapar hög efterfrågan på ventilatorer. Vidare finns en bra underliggande lönsamhetstrend, skriver Börsveckan som ser Getinge som köpvärd på tolv månaders sikt.

Xvivo får se 2020 som ett mellanår men redan nästa år väntas tillväxten ta fart igen. En återhämtning förefaller rimlig men styrkan i den är osäker och Börsveckan avvaktar.

Vitec är pålitlig som ett schweiziskt urverk. Värderingen på över 20 gånger vinsten avskräcker dock för en verksamhet med låg organisk tillväxt och inga lönsamhetsförbättringar. Börsveckan ger rådet avvakta.

Nyfosas rapport i torsdags pekade på starka nyckeltal och vd anser att bolaget står väl rustat i krisen. Börsveckan ser nedgången som varit i aktien som klart överdriven och ser ingen anledning till att slopa köprådet på tolv månaders sikt.

Börsveckan ger även direkta rapportkommentarer och bland dessa kan noteras att analystjänsten behåller köpråd på både GHP och Rejlers.