Aktietips Köp Pandora, Coor och Data Respons men vänta med Net Insight. De råden ger Affärsvärlden i sitt senaste nummer.

Affärsvärlden rekommenderar att köpa aktier i det danska smyckesbolaget Pandora. Enligt tidningen är bolagets kassaflödesmaskin mer svårstoppad än vad som avspeglas i börsens ”krisvärdering.”

”Med en slimmad, global märkesplattform vars finansiella leverans gör branschkollegor gröna av avund så ser Affärsvärlden god anledning att vara exponerad mot Pandoras krisvärderade aktie”, heter det.

Tidningen menar att Pandora är en av få nordiska storbolagsaktier med potential att flerdubblas under de närmaste åren. Riktkursen är 1.100 danska kronor och risken anses vara medelhög. På onsdagen handlades aktien till 271:50 danska kronor.

Köpstämpeln plockas på nytt fram när det gäller tjänsteföretaget Coor. Enligt tidningen är det frågan om ett välskött bolag och att marknaden verkar ha prisat in ett alltför stort konjunkturberoende. Affärsvärlden framhåller att de förvärv som har genomförts under de senaste åren har potential att lyfta vinsten. Affärsvärlden behåller rekommendationen köp och höjer riktkursen till 91 kronor.

Även den norska it- och techkonsulten Data Respons tilldelas en köprekommendation. Det som gör aktien intressant är bland annat att bolaget växer med stigande lönsamhet, enligt Affärsvärlden.

”Data Respons har haft en fantastisk resa så här långt och vi tror att det är bäddat för en fortsättning. Aktien bör kunna uppvärderas till att bättre återspegla framtidsutsikterna med bra tillväxt och lönsamhet”, påpekas det.

För Net Insight anges däremot rekommendationen vänta. Affärsvärlden framhåller att intressanta tillväxtmöjligheter hamnar i skuggan av osäkerhet kring framtida kapitalbehov.