Tre färska köprekommendationer

Publicerad 2016-03-08 10:48

Aktietips Två banker och ett bolag som sysslar med tekniska tjänster för infrastrukturnätverk har på tisdagen fått färska köprekommendationer. Alla tre aktier stiger och går därmed mot strömmen på en småsur börs.

Det är Danske Bank Markets som tagit upp bevakningen av Eltel. Bolaget sysslar med tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk. Danske inleder med rekommendationen köp och riktkursen 110 kr.

”Tydliga faktorer som driver organisk tillväxt samt förvärvsmöjligheter gör att vi anser att Eltel erbjuder en årlig vinst-per-aktietillväxt på över 10 procent under många år framöver. Stark kassakonvertering ger också potential för ökande utdelningar”, motiverar Danske sin rekommendation.

Ett justerat p/e-talet på 12 för 2016 är den lägsta nivån sedan börsintroduktionen för ett år sedan vilket ger god risk/avkastningsprofil, enligt banken.

Klockan 10.30 hade aktien stigit 1,5 procent.

Två storbanker får nya köprekommendationer

SEB Equities byter fot och har nu en positiv inställning till svenska banker. Regleringsosäkerheten har nått sin kulmen samtidigt som Riksbankens snart kan komma att höja räntebanan så att den inte längre indikerar någon ytterligare sänkning.

Som Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat på tisdagen höjs Swedbank och SHB till köp från sälj av SEB. Swedbanks riktkurs skruvas upp till 199 från 175 kr medan SHB:s riktkurs höjs med 20 kr till 119 kr.

För Nordea upprepas köp med uppjusterad riktkurs till 105 kr, från 96 kr.

”Vi ser svårigheter att differentiera mellan de olika bankerna och ser alla som investeringsvärda på medellång sikt. Nordea är vårt favoritval på lång sikt, det vill säga utöver vår vanliga investeringshorisont på sex till tolv månader”, skriver SEB.

Efter att FI meddelat om de högre riskvikterna på företagsutlåning bedöms regleringsosäkerheten ha toppat för denna gång. Bedömningen om Riksbankens förändrade inställning i räntebanan väntas leda till högre korträntor och ge stöd under 2017 och 2018.