Aktier Köp Altia, vänta med Scandic och sälj Lifco. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva, där de även påpekar att John Mattson kan vara en bra investering på kort sikt.

Den finska statliga sprittillverkaren Altia erbjuder stabila kassaflöden till en klart attraktiv prislapp och är dessutom en bra utdelningsaktie, vilka är tillräckliga skäl för att Affärsvärlden ska rekommendera köp.

Beträffande Scandic blir rådet att vänta, trots att värderingen lockar till köp. Men hotellkedjan har mer att bevisa innan aktien kan anses köpvärd, enligt tidningen.

”I den låga värderingen finns utrymme för kortsiktiga kurslyft, men på ett års sikt finns bättre investeringsalternativ än Scandic-aktien”.

Fastighetsbolaget John Mattson, som är på väg mot Stockholmsbörsen, bör tecknas men bara för att säljas inom kort, skriver Affärsvärlden. Rådet är att ”teckna på 90 kronor, men bara för dem som vill göra en rent taktisk swing trade med målet att omedelbart sälja vid en riktkurs på 100 kronor (eller högre)”.

Lifco har haft en imponerande kursutveckling, så pass imponerande att värderingen har sprungit iväg lite för mycket. Aktien har stigit över 40 procent sedan årsskiftet och Affärsvärlden väljer därmed att ta hem vinsten och trycker på säljknappen.